Sport

Sportivii de performanță vor primi burse mai mari

post-img
imagine simbol

Sportivii de performanță vor primi burse lunare majorate, începând cu 1 ianuarie 2023. O decizie în acest sens a fost aprobată, astăzi, de Executiv.

Totodată, Cabinetul de miniștri a votat pentru ajustarea anuală a bursei lunare acordate în funcție de nivelul performanței sportivului. Cuantumul bursei va fi adaptat anual, conform salariului mediu pe economie.

 

Astfel, pentru medalia olimpică de aur la Jocurile Olimpice și Paralimpice cuantumul bursei va fi de 5 salarii medii lunare pe economie, pentru medalia de argint la Jocurile Olimpice și Paralimpice sau medalia de aur la Campionatul Mondial - 4 salarii medii lunare pe economie. Pentru medalia de bronz la Jocurile Olimpice și Paralimpice, medalia de argint la Campionatul Mondial sau medalia de aur la Campionatul European sportivii vor primi 3 salarii medii lunare pe economie. 

 

Pentru achitarea burselor sportivilor de performanță, în anul 2023, din bugetul de stat au fost alocate 19 milioane de lei, suma fiind majorată cu 8 milioane de lei, în comparație cu anul 2022.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter