Social

"Convoiul lui Moș Crăciun" a ajuns şi la Rezina

"Convoiul lui Moș Crăciun"
Sursa video: TVR MOLDOVA

"Convoiul lui Santa" a ajuns şi la Rezina. Peste 800 de copii din patru grădiniţe din oraş s-au bucurat de atmosfera de sărbătoare, organizată de semenii lor din Germania. Caravana de caritate va ajunge în 25 de raioane.

"Convoiul lui Moş Crăciun" a ajuns şi la Rezina. Aici, Moşul a scos din desaga sa 800 de cadouri - dulciuri, jucării, creioane, cărți de colorat, produse de igienă şi haine. Caravana se desfăşoară anual și este organizată de voluntarii asociației germane de caritate "Round Table" în parteneriat cu Asociația "Round Table Moldova". În misiunea din acest sunt antrenaţi 70 de voluntari din Germania.

XANDER TERPSTRA voluntar, Germania: „Este un proiect minunat, în cadrul căruia copiii din Germania şi din altă ţări, inclusiv din Olanda, colectează daruri. Suntem foarte fericiţi să ne aflăm aici, mai ales că, în anul 2019, am vizitat exact această grădiniţă.”

Caravana formată din șapte camioane, pline cu daruri, va ajunge în 25 de raioane ale Republicii Moldova, spre bucuria copiilor.

ZINAIDA BOGACIUC pedagog, grădiniţa nr. 6, oraşul Rezina: „Apreciem mult acest gest. Cadourile sunt realizate de mânuţele copilaşilor din ţările europene iar în interior am înţeles că sunt şi scrisori de felicitare pentru semenii lor din Republica Moldova.”

Timp de nouă luni, copii din Germania, Austria şi Olanda au fost ajutorii Moşului şi au adunat cu grijă coletele pentru micuţii din Republica Moldova. În total, vor fi distribuite peste 25 de mii de daruri, iar 11 mii sunt destinate copiilor refugiaţi din Ucraina.

DORIN GOROBIVSCHII reprezentant, A.O. "Round Table Moldova": „În acest an ne-am propus să distribuim peste 25 de mii cadouri pentru copii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 14 ani. În acest an s-au adunat peste 145 de mii de cadouri care vor merge şi în România, Polonia, Ucraina.

Caravana "Convoiul lui Santa" este la cea de-a zecea ediţie.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter