Economic

42 de antreprenori vor beneficia de subvenții în avans pentru dezvoltarea proiectelor start-up în sectorul agricol

post-img
subvenții

Statul va susține 42 de antreprenori debutanți în lansarea proiectelor start-up cu planificarea investițiilor în sectorul agricol. Pentru dezvoltarea acestor afaceri și crearea a peste 100 de locuri noi de muncă, din resursele Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii şi Mediului Rural (FNDAMR) va fi alocată suma de 25,2 milioane de lei.

Potrivit Agenției de Intervenție și Plăți în Agricultură, citate de bizlaw.md,19 proiecte start-up vor fi lansate și gestionate de femei-fermier și 23 de afaceri start-up de tineri fermieri.

Totodată, 25  proiecte investiționale urmează a fi realizate în domeniul apicol prin achiziționarea familiilor de albine, precum și a utilajului necesar pentru extragerea și procesarea mierii de albine, dintre care, 14 proiecte vor viza înființarea fermelor apicole. Alte 12 proiecte vizează înființarea plantațiilor multianuale și un proiect start-up țintește edificarea serelor pe o suprafață de 2,29 ha.

Finanțarea proiectelor start-up prin mecanismul ”subvenții în avans” are drept scop furnizarea de noi oportunități tinerilor, femeilor fermieri și migranților reveniți, pentru dezvoltarea afacerilor și crearea de noi locuri de muncă.

Cererile de solicitare a subvențiilor în avans pentru anul current au fost recepționate în perioada 1 iunie - 2 august.

Alocarea anuală a mijloacelor financiare din FNDAMR pentru finanțarea proiectelor start-up constituie cel puțin 5% din valoarea totală a acestuia.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter