Sport

FC Petrocub și FC Ordabasy, în primul tur

video

FC Petrocub și-a aflat primul adversar din preliminariile Ligii Campionilor, unde va concura în premieră. Deținătoarea titlului din Republica Moldova va debuta la sfârșitul lunii iulie în calificările celui mai tare turneu continental.

ZFR

În preliminariile Ligii Campionilor, FC Petrocub va juca cu FC Ordabasy, actuala deținătoarea titlului din Kazakhstan. De menționat că noul sezon pentru echipa din Shymkent a început deja, iar formația se află pe treapta secundă în clasament, la egalitate de puncte cu liderul, FC Aktobe. Gruparea FC Ordabasy are un lot cotat cu aproape două ori mai mult decât cel al clubului din Hîncești. Mai exact, este vorba despre 11,5 milioane de euro, iar printre cei mai valoroși jucători se regăsește ucraineanul Artem Besedin.

La fel ca și FC Petrocub, formația din Kazakhstan va evolua în premieră în calificările turneului continental. Primul meci se va disputa în deplasare, pe 9 iulie, iar manșa retur va fi o săptămână mai târziu. Deținătoarea titlului din Republica Moldova va încasa 150 de mii de euro pentru prezența în primul tur preliminar din Liga Campionilor, iar dacă ajunge în runda secundă, va primi încă 350 de mii de euro. Dacă va reuși și se va califica în grupe, echipa din Hîncești va primi de la UEFA un cec în valoare de aproape 21 de milioane de euro.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter