Justiție

Autoturism în valoare de 200.000 de lei declarat furat de autoritățile din Franța, oprit din drumul spre R. Moldova, la Iași

post-img
Autoturism în valoare de 200.000 de lei declarat furat de autoritățile din Franța, oprit din drumul spre R. Moldova, la Iași

Autoturism în valoare de 200.000 de lei declarat furat de autoritățile din Franța, oprit din drumul spre R. Moldova, la Iași. La volan se afla un conațional de 30 de ani cu dublă cetățenie, potrivit unui comunicat al Poliție de Frontieră Română.

Prin urmare, totul s-a întâmplat ieri, în jurul orei 16.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un bărbat cu dublă cetăţenie, a Republicii Moldova şi României, care conducea un autoturism marca Toyota CHR, înmatriculat în Franța.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autovehiculului, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Franța, la data de 17 mai 2023. 

Bărbatul a declarat că proprietarul autoturismului, un cetățean cu domiciliul în R. Moldova, l-a rugat să îi ducă mașina acasă, fără ca el să aibă cunoştinţă despre faptul că autoturismul este semnalat furat sau implicat în vreun litigiu. 

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, iar autovehiculul, în valoare de aproximativ 200.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter