Recomandări

Concert extraordinar pe scena Teatrului Național Mihai Eminescu. „Așteptând Crăciunul” alături de Grigore Leșe, la Chișinău

Grigore Leșe
Sursa video: TVR MOLDOVA

Atmosferă autentică de Crăciun la Teatrul Naţional Mihai Eminescu, din Chișinău, unde a susţinut un concert îndrăgitul folclorist Grigore Leșe. Şi de această dată, artistul a dăruit publicului din capitala Republicii Moldova emoţii şi trăiri autentice româneşti.

 

„Așteptând Crăciunul” alături de Grigore Leșe, la Chișinău


Spectacolul "Așteptând Crăciunul" a ajuns şi la Chișinău. Timp de două ore, maestrul Grigore Leşe a colindat publicul basarabean cu cele mai alese cântări vechi româneşti.

Concert Grigore Leșe



IUSTINA SCARLAT spectator: „În profunzime, cunoaşte, trăieşte şi ne aduce nouă tot ce are mai frumos acest popor”.

Concert Grigore Leșe



„Am fost absolut la toate spectacolele. Acest titan al culturii, pe bune, e un adevarat titan al culturii. Iar pe această cale îi mulţumim că a ales să fie alături de noi. Îmi place enorm de mult fiindcă are o şcoală buna la bază, are un doctorat în  folclor. E un nume important care merită enorm să fie ascultat şi urmărit”.

Concert Grigore Leșe



La cei 68 de ani ai săi, Grigore Leșe, care provine din zona Ţării Lăpuşului, reuşeşte să țină cu sufletul la gură săli întregi iar concertul de a Chişinău nu a fost o excepţie.

Concert Grigore Leșe



GRIGORE LEȘE folclorist: „Au intrat în emoţia spectacolului, a fost foarte frumos. Am spus o poveste care să dea sens în planul conceptual al minţii”.  

Concert Grigore Leșe



Repertoriul artistului este format din cântări vechi, provenind din folclorul autentic românesc și marcând evenimente importante din viața românilor. Grigore Leșe stăpâneşte, în acelaşi timp, mai multe instrumente muzicale.

Concert Grigore Leșe



GRIGORE LEȘE folclorist: „Instrumente: aici am cântat cu un fluier indian din New Delhi, am cântat cu caval, fluierul cu trişca, a fost pianul şi soprana, flagot. Am avut tot felul de instrumente”.

Concert Grigore Leșe



Îndrăgitul maestru a dorit să transmită şi un mesaj celor care nu au reuşit să ajungă la spectacolul lui de sărbători.

Grigore Leșe



GRIGORE LEȘE folclorist: „S-au deschis, ştiţi cum se zice că de Sf. Nicolae se deschis cerurile, păi s-au deschis sufletele oamenilor. Lumina naşterii mântuitorului să le aducă bucurie în suflete”.

Concert Leșe



Concertul a fost organizat în colaborare cu Institutul Cultural Român şi Asociația Investitorilor Români, cu sprijinul Ambasadei României în Republica Moldova. Spectacolul va fi difuzat la TVR Moldova atât în ajunul Crăciunului pe stil nou cât și pe stil vechi.

Concert



NARCIS IONUȚ AFRĂSINEI director-adjunct, ICR Chişinău: „Ne propunem ca proiectele culturale româneşti de valoare să fie tot mai prezente în acest spaţiu în Chişinău şi în Republica Moldova”.

Concert Grigore Leșe


Grigore Leșe

 

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter