Europa azi

Președintele PE a lansat campania “Generators of Hope” și face apel la orașele din UE să doneze Ucrainei generatoare de curent

post-img
UE - Ucraina

Pentru a furniza Ucrainei generatoare de energie electrică, președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, și Dario Nardella, primarul Florenței și președintele Eurocities, au lansat campania “Generatoare de speranță”, relatează CaleaEuropeană.ro.

Campania face apel la orașe să doneze generatoare și transformatoare de energie electrică pentru a-i ajuta pe ucraineni să treacă peste iarna grea care îi așteaptă.

Aceste generatoare vor contribui la menținerea în funcțiune a instalațiilor esențiale din țară, furnizând energie spitalelor, școlilor, instalațiilor de alimentare cu apă, centrelor de asistență, adăposturilor, antenelor telefonice și multe altele.

Ca urmare a războiului Rusiei împotriva Ucrainei și a atacurilor continue ale acesteia asupra infrastructurii civile critice, care încalcă dreptul internațional și umanitar, mai mult de jumătate din rețeaua electrică a Ucrainei a fost avariată sau distrusă, lăsând milioane de ucraineni fără electricitate.

„Parlamentul European și UE au dat dovadă de o solidaritate remarcabilă cu Ucraina pe plan umanitar, militar și financiar. Acum au nevoie de sprijin practic pentru a trece peste iarnă. Fac apel la toate orașele, localitățile și regiunile din întreaga Europă să se alăture campaniei Generatori de speranță. Împreună putem face o diferență reală”, a transmis președinta Metsola. 

Președintele Eurocities și primarul Florenței, Dario Nardella, a declarat: „De la începutul războiului, Eurocities s-a mobilizat pentru a sprijini Ucraina. La 19 august, am semnat un memorandum de înțelegere la Kiev pentru a sprijini reconstrucția durabilă a Ucrainei. Acum, ne vom coordona cu peste 200 de orașe mari, alături de organizațiile noastre partenere, iar împreună cu președintele Metsola, vom face tot ce ne stă în putință pentru a oferi ajutor direct populației din Ucraina.”

În cadrul Platformei anuale de cooperare Eurocities, care va avea loc săptămâna viitoare la Viena, se va prezenta în detaliu inițiativa celor peste 80 de orașe participante.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter