Sci-Tech

Decizie neașteptată a gigantului Apple. Compania anulează lansarea unui model de iPhone

post-img
IPhone
Sursa foto: TVR

Apple a anulat dezvoltarea unui nou iPhone SE. Potrivit analistului Ming-Chi Kuo, compania le-a spus recent furnizorilor că nu va lansa un model SE de a patra generație cândva în 2024.

Într-o postare de la Medium văzută de MacRumors, Kuo a spus că dispozitivul ar fi fost debutul primului Apple modem 5G, adăugând că compania plănuise să testeze și să ajusteze cipul de pe SE înainte de a-l extinde pe iPhone 16 și nu numai. În schimb, Kuo sugerează că acum este mai probabil ca Apple să continue să folosească modemurile Qualcomm până în 2024.

Generația iPhone SE de la Apple, anulată

„Din cauza temerilor că performanța cipului intern de bandă de bază ar putea să nu fie la egalitate cu cea a Qualcomm, Apple a plănuit inițial să-și lanseze cipul de bandă de bază în 2024 și să lase iPhone SE 4 de gamă inferioară să-l adopte mai întâi și să decidă dacă să lase iPhone 16 să își folosească cipul de bandă de bază, în funcție de stadiul de dezvoltare al iPhone SE 4. Cu toate acestea, anularea iPhone SE 4 a crescut semnificativ șansele ca Qualcomm să rămână furnizorul exclusiv de cipuri de bandă de bază pentru noua serie iPhone 16 2H24, ceea ce este mai bine decât consensul pieței că Qualcomm va începe să piardă comenzi pentru iPhone în 2024”, a declarat Kuo.

Kuo nu spune de ce Apple a abandonat iPhone SE de a patra generație sau dacă performanța propriului cip 5G a avut vreo legătură cu decizia. Pentru cea mai mare parte a unui deceniu, Apple a încercat să-și reducă dependența de Qualcomm.

În 2019, cei doi și-au încheiat disputa acerbă asupra brevetelor și au semnat un acord de furnizare de cipuri wireless „pe mai mulți ani”. Cu toate acestea, luni mai târziu, Apple a cumpărat majoritatea afacerilor Intel cu modemuri mobile. Apoi, la sfârșitul anului 2020, compania a dezvăluit că lucrează la propriul chipset celular. De atunci au fost puține știri despre proiect.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter