Recomandări

ISTORII CU TÂLC: Svetlana Matvievici, femeia care scrie când iubește

post-img
emisiune

Orheianca Svetlana Matvievici - blogger şi somelier - are numeroase premii pentru promovarea locurilor turistice din Republica Moldova, este femeia care detestă rutina şi nu poate bea vin singură pentru că, spune ea, vinul înseamnă cultură. Protagonista emisiunii ,,ISTORII CU TÂLC” de duminică, 2 octombrie 2022, ora 22.00, a vorbit despre experienţele care au format-o, curiozitatea debordantă care o caracterizează şi cele mai frumoase amintiri din copilărie. Moderatorul podcastului este actorul şi prezentatorul Anatol Guzic.

Svetlana Matvievici și-a lansat blogul orheianca.eu când era în concediu de maternitate, iar în câţiva ani platforma a devenit una dintre cele mai cunoscute din Republica Moldova şi România. A fost premiată pentru promovarea Basarabiei pe online, ulterior a fost invitată la multe emisiuni şi a filmat inclusiv cu echipa TVR Iaşi.

emisiune

SVETLANA MATVIEVICI: ,,Turismul este despre experienţe și despre emoţii. Am obţinut multe premii care au însemnat o încurajare pentru mine  şi m-au ajutat să cred că pot face mai mult. Ulterior, în viaţa mea a apărut o altă pasiune - vinul. Este mai mult decât o băutură, este o adevărată cultură. Pe mine m-a impresionat pacea din ochii și din sufletul unor vinificatori. Atunci am înţeles că a face vin este o artă, iar vinificatorii sunt nişte creatori.”

Fiind o rebelă incurabilă, Svetlana Matvievici a mai mărturisit că cel mai frumos loc în copilărie era… sub masă, acolo unde se juca împreună cu alţi copii. Cărţile sunt o altă pasiune a invitatei lui Anatol Guzic.  

 

emisiune

SVETLANA MATVIEVICI: ,,Cartea mă face să revin la mine. Eu scriu când iubesc, când am iubire în viaţa mea. Pentru mine, fiecare zi începe cu o foaie curată.”

Emisiunea „ISTORII CU TÂLC” este difuzată duminică, ora 22.00, la TVR MOLDOVA.  Invitaţii emisiunii sunt personalităţi din diferite domenii, iar discuţiile sunt pline de confidențe, destăinuiri despre experiențe, eșecuri, dorințe de realizare, stări de bine, emoții, creșteri. Moderatorul podcastului este actorul şi prezentatorul Anatol Guzic.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter