Actualitate

Oleg Serebrean: Dependența malului stâng al Nistrului de cel drept crește, în timp ce dependența Chișinăului de Tiraspol scade

post-img
Oleg Serebrean
Sursa foto: TVR MOLDOVA

Vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrean susține că dependența Tiraspolului de Chișinău este în continuă crește pe când malul drept ar putea în curând scăpa de această dependență față de cel stâng. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR MOLDOVA.

„Malul stând depinde foarte mult de cel drept și de relația cu UE. Unii vor zice despre o interdependență atât timp cât Republica Moldova rămâne dependentă de energia electrică produsă la Centrala Electrică de la Cuciurgan, dar această dependență este temporară și acest lucru este cunoscut la Tiraspol și la Moscova și în alte capitale. Atunci când se va construi linia de înaltă tensiune ce va lega Republica Moldova de România și de Ucraina, această dependență va fi anulată în timp ce dependența malului stâng al Nistrului față de cel drept va crește. La moment malul drept este unicul coridor de comunicare pentru cel stând atât economic cât și pe alte dimensiuni”, a subliniat Oleg Serebrean. 

Întreaga emisiune o puteți urmări pe pagina noastră de Facebook sau pe canalul nostru de YouTube.

author-img_1

Constantin Uzdris

Reporter