Justiție

Detenție pe viață pentru bărbatul care și-a violat fiica vitregă în vârstă de doar 11 ani. Inculpatul va plăti și daune morale

post-img
detenție

Bărbatul care și-a abuzat sexual fiica vitregă în vârstă de 11 ani, lăsând-o însărcinată, și-a aflat sentința. Instanța de judecată l-a condamnat la detenție pe viață, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

ZFR

Anume această pedeapsă a fost solicitată de procurori în timpul dezbaterilor judiciare.

Instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatului în beneficiul părții vătămate a prejudiciului moral în sumă de 500 000 lei.

Potrivit acuzării înaintate de procurori, în perioada lunilor martie-iulie 2023, inculpatul, aflându-se la domiciliul concubinei, amplasat într-un sat din centrul țării, acționând cu scopul satisfacerii poftei sexuale, bărbatul a abuzat de vulnerabilitatea fiicei sale vitrege, în vârstă de 11 ani,  și a întreținut forțat raporturi sexuale cu aceasta. 

Bărbatul era cel care avea grijă de fetiță, întrucât singurul reprezentant legal la acel moment era plecat în afara țării.

Inculpatul și-a recunoscut parțial vinovăția în comiterea faptei imputate.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter