Covid-19

Coronavirus: Japonia va renunţa la recomandarea purtării măştii sanitare în spaţiile interioare

post-img
Japonia

Guvernul japonez va ridica recomandarea privind purtarea măştii sanitare în spaţiile interioare şi va schimba încadrarea medicală pentru COVID-19, a anunţat vineri premierul nipon Fumio Kishida, relatează Agerpres.

Aceste modificări vor intra în vigoare la începutul lunii mai. COVID-19 va fi apoi încadrat în aceeaşi categorie cu gripa, în locul celei actuale în care se află alături de tuberculoză şi SARS.

"În ceea ce priveşte purtarea măştii, fie în interior, fie în exterior, decizia va fi lăsată la latitudinea indivizilor", a declarat premierul Kishida în timpul unei şedinţe guvernamentale televizate.

"Vom lua alte decizii cu privire la 'convieţuirea cu coronavirusul' şi vom reveni treptat la normalitate în locuinţe, şcoli, afaceri, cartiere şi toate aspectele vieţii", a adăugat el.

Măştile sunt omniprezente în locurile publice şi sunt purtate frecvent şi în exterior, deşi guvernul japonez a anunţat că nu mai sunt necesare în aer liber atunci când locurile nu sunt aglomerate.

Chiar înainte de pandemia de COVID-19 în 2020, numeroşi japonezi purtau măşti atunci când erau răciţi sau pentru a se feri de virusuri pe timpul iernii.

Sondajele mass-media arată că majoritatea populaţiei japoneze va continua să poarte mască, din motive de sănătate publică, chiar şi după ridicarea recomandării guvernului.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter