Recomandări

„LA PAS PRIN ȚARĂ” La Pohrebea, vizităm o biserică de peste o sută de ani, casa rurală și muzeul din sat

post-img
„LA PAS PRIN ȚARĂ”

Emisiunea „La Pas prin Țară”, realizată de jurnalistul Ion Railean, a ajuns în satul Pohrebea din raionul Dubăsari , unde sunt multe de văzut și de admirat.

ZFR

Localitatea, care în urmă cu câțiva ani avea doar un magazin alimentar, o biserică plină de gloanțe adunate în al doilea război mondial, acum se laudă cu mai multe pensiuni turistice, o locație pentru activități de teambuilding și o comunitate de oameni care contribuie la dezvoltarea localității. 

„LA PAS PRIN ȚARĂ”


În emisiune vom cunoaște istoria Muzeului de Etnografie din Pohrebea, care este fondat de tânărul, Sergiu Prodan. Arhitect de profesie acesta este pasionat de obiecte de anticariat, care a reușit să adune exponate de mare valoare.

„LA PAS PRIN ȚARĂ”


Un alt obiectiv din sat este și Biserica ,,Sfântul Alexei”. Construcția bisericii a început în anul 1905 și a durat până în anul 1912. Lăcașul a activat până în anul 1944, al doilea război mondial și-a lăsat amprentele pe această construcție, totuși datorită felului în care a fost ridicată o putem admira și azi.

ZFR
„LA PAS PRIN ȚARĂ”


Pe final de ediție vom cunoaște istoria familiei, Ion și Liuba Repida, care a reabilitat o casă bătrânească și primesc turiștii pentru cazare.

Alte lucruri interesante, vedeți duminică, 29 septembrie , ora 17:30 și în reluare joi, la ora 13:30, pe TVR Moldova.

Edițiile despre Sighișoara, Sibiu, Chișinău, Brașov, Munții Bucegi și Maramureș le puteți urmări pe pagina de Youtube TVR MOLDOVA

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter