Actualitate

Dmitri Medvedev amenință Republica Moldova. Reacția Ucrainei: „Tot ce îi rămâne Rusiei este să scuipe amenințări”

post-img
Dmitri Medvedev

Într-o postare pe canalul de Telegram, Dmitri Medvedev, Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, a amenințat că lasă Republica Moldova fără gaze naturale, dacă Guvernarea de la Chișinău se alătură sancțiunilor impuse de UE împotriva Moscovei, după invadarea Ucrainei

Medvedev a afirmat căi Republica Moldova „ar încerca să se poziționeze  înaintea locomotivei, fiind pasibilă de sancțiuni înainte de a deveni  membră UE”.

”Răspunsul Moscovei nu va întârzia să apară. Lăsați-i să se bucure de sancțiuni înainte de a intra în UE”, a avertizat Medvedev.

Într-o postare pe Twitter, ministrul ucrainean de externe Dmitro  Kuleba a afirmat astăzi că, prin condamnarea candidaturilor Ucrainei și  Republicii Moldova la UE, Rusia dă dovadă de slăbiciune, exprimându-și   solidaritatea cu Chișinăul.

"Tot ce îi rămâne Rusiei este să  scuipe amenințări, după decenii de politici ratate bazate pe agresiune,  constrângere și lipsă de respect. Asta nu face altceva decât să arate  slăbiciunea Rusiei",a menționat în mesajul său șeful diplomației de la  Kiev.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter