Actualitate

Serebrean îi răspunde lui Lavrov: Nu există nici un pericol pentru oricare cetățean care se află pe teritoriul Republicii Moldova, sau cel puțin pericolul nu vine din partea Chișinăului

post-img
Oleg Serebrean
Sursa foto: Europa Libera

Vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrean a reiterat încă o dată că atât Chișinăul cât și Kievul nu-și doresc rezolvarea prin forță a diferendului transnistrean. Declarații în acest sens, oficialul a făcut în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

„Referitor la dosarul transnistrean nu putem vorbi despre o degradare a situației, într-adevăr situația nu este una fericită, nu putem spune că lucrurile merg foarte bine, dar nici nu putem spune că s-a produs o degradare în relațiile dintre Chișinău și Tiraspol. În nici un caz nu Chișinăul se face vinovat de problemele de pe dimensiunea dialogului între cele două maluri ale Nistrului. Faptul că nu avem dialog în formatul 5+2 sau că acest format este înghețat se datorează agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei. Referitor la cetățenii ruși din regiunea transnistreană, mulți dintre ei au pașaport a Republicii Moldova, sau a Ucrainei și chiar a României, deci este greșit să fie abordați doar ca cetățeni ruși. Nu există nici un pericol pentru orice cetățean se află pe teritoriul Republicii Moldova, sau cel puțin pericolul nu vine din partea Chișinăului”, a subliniat Oleg Serebrean.

Amintim că anterior ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov a declarat că ruşii din Transnistria sunt în pericol din cauza politicii anti-ruse dusă de regimul de la Chişinău sprijinit de Kiev şi Occident.

Întreaga emisiune o puteți urmări pe pagina noastră de Facebook sau pe canalul nostru de YouTube.

author-img_1

Constantin Uzdris

Reporter