Recomandări

Obiectiv Comun: Criza cadrelor didactice, soluții și perspective

post-img
Obiectiv Comun
Sursa foto: TVR MOLDOVA

Sistemul educației a înregistrat, în acest an, una dintre cele mai semnificative descreșteri a numărului de angajați. Potrivit Ministerului Educației, pentru anul de studii 2022-2023, numărul total de posturi vacante în instituțiile de învățământ constituie 2.161, cu aproape 200 mai mult decât anul trecut. Experţii spun că este nevoie de o strategie de dezvoltare a educației care ar îmbunătăți procesul de învăţământ, ar face ca profesorii să vină și să rămână în școli, ar răspunde nevoilor tinerei generații. Soluţiile pentru educaţie şi perspectiva României sunt subiectele emisiunii Obiectiv Comun de astăzi.

Invitaţii ediţiei sunt: Valentin CRUDU, șef direcție Ministerul Educației și Cercetării; Daniela VACARCIUC, director Liceul ,,Vasile Alecsandri” din Chișinău; Anatol GREMALSCHI, coordonator de programe în educație Institutul de Politici Publice; Sorin ION, secretar de stat Ministerul Educației România; Victor GUZUN, expert politici digitalizare IPRE.

Emisiunea Obiectiv Comun este difuzată de luni până vineri, începând cu ora 17.00, şi poate fi urmărită pe TVR MOLDOVA, dar şi online pe pagina de Facebook.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter