Covid-19

Se așteaptă o creștere a cazurilor de Covid-19. Autorităţi din sănătate fac un apel la populaţie să se vaccineze şi să respecte măsurile de prevenire

post-img
Covid-19

Specialiştii prognozează o creştere a numărului de infecţii cu SarsCov2, în special cu subvarianta Kraken, depistată de curând şi în Republica Moldova. Autorităţi din sănătate fac un apel la populaţie să se vaccineze şi să respecte măsurile de prevenire, astfel încât să nu fie nevoie, din nou, de restricţii.

ALA NEMERENCO, ministrul Sănătăţii: „Nu este vorba absolut de nicio restricţie, este vorba de strictă a urmare a măsurilor de prevenire. Luând în considerare sărbătorile de iarnă şi populaţia, am putea să le avem pentru că se întâlneşte în toată ţările unde de obicei trăiesc cetăţenii noştri.”

Agenția Națională pentru Sănătate Publică a confirmat primele trei cazuri de Kraken, cea mai contagioasă variantă a SarsCov2. E vorba despre doi bărbaţi din Chișinău şi o femeie din Dubăsari. Pe de altă parte, de la începutul sezonului rece, în Republica Moldova au fost înregistrate 934 de cazuri de gripă iar trei oameni şi-au pierdut viaţa. Alte două persoane au fost răpuse de flurona, dublă infecție cu virus gripal și coronavirus.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter