Extern

Cartierul de afaceri din centrul Moscovei a fost atacat din nou cu drone noaptea trecută

Cartierul de afaceri din centrul Moscovei a fost atacat din nou cu drone noaptea trecută

Cartierul de afaceri din centrul Moscovei a fost atacat din nou cu drone noaptea trecută. Potrivit Ministerului rus al Apărării, sistemele de apărare anti-aeriană au doborât trei drone care vizau capitala Rusiei. Autorităţile ucrainene au anunţat între timp, noi atacuri nocturne cu drone asupra portului din oraşul Odessa unde au fost distruse depozite cu cereale.

ZFR

Ministerul rus al Apărării a anunţat că două din cele trei drone care se îndreptau spre capitala Rusiei au fost doborâte la periferiile Moscovei. Cea de-a treia ar fi fost bruiată când a ajuns deja deasupra cartierului de afaceri al Moscovei, atacat cu drone pentru a patra oară în mai puţin de o lună. Potrivit autorităţilor ruse, resturile dronei interceptate noaptea trecută au avariat o clădire aflată în construcţie şi două blocuri cu cinci etaje, însă nu s-au înregistrat victime.

„Au doborât o dronă. Pur şi simplu nu am dormit noaptea. Totul s-a întâmplat pe la ora 2:50. Dorna a venit din Vest. Pisicile mele chiar au fugit de frică.”

„De ce să ne temem? Ruşii noştri nu se tem de nimic. Totul e excelent, de ce să ne fie frică?”

Cartierul de afaceri din centrul Moscovei a fost atacat anterior de trei ori. Pe 30 iulie și pe 1 august, dronele au vizat sediile Ministerelor Dezvoltării Digitale și Dezvoltării Economice. Ministerul rus Apărării raporta atunci că că dronele au fost bruiate.

Al treilea atac asupra aceleiaşi locaţii a avut loc în noaptea de 18 august când o dronă a lovit o clădire a unui complex expoziţional. Teritoriul Rusiei este atacat aproape zilnic cu drone, iar autorităţile locale din regiunea vestică Belgorod au anunţat că trei civili au fost ucişi azi dimineaţă în urma unor asemenea atacuri.

ZFR

La rândul lor, autorităţile de la Kiev au raportat noi atacuri nocturne cu drone asupra portului Odessa. Atacurile au durat trei ore, sistemele de apărare anti-aeriană doborând 11 dintre dronele ruiseşti. Câteva au lovit însă infrastructura portuară şi depozite cu cereale. Azi dimineaţă, artileriei intense ale ruşilor a fost supus din nou centrul oraşului Herson unde au răniţi cel puţin cinci civili.

În prima parte a zilei, ruşi au mai lovit cu o dronă şcoala din satul Romnî din regiunea Sumî din nordul Ucrainei. În urma atacului au murit patru angajaţi ai instituţiei de învăţământ, între care şi directorul aceteia. Forţele armate ale Ucrainei au anunţat ulterior că au mai doborât două drone care vizau aceeaşi regiune, alta fiind interceptată deasupra regiunii Dnepropetrovsk.

Tot azi, Serviciul militar de informaţii al Ucrainei a anunţat că a distrus un sistem rusesc de rachete S-400 ''Triumph'' amplasat vestul peninsulei Crimeea. Kievul nu a precizat ce tipuri de armament au fost folosite în timpul atacului, asupra unuia dintre puţinele sisteme de acest fel care lansează rachete Onix asupra teritoriului ucrainean. Atacul a avut loc la o zi după ce şeful Serviciului militar ucrainean de informaţii, anunţa că ţintele militare din Crimeea vor fi atacate din ce în ce mai des.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter