Actualitate

Autoritatea Aeronautică Civilă, despre aeronava din R. Moldova care efectua cursa Erevan-Chișinău şi a aterizat la Bucureşti

post-img
imagine simbol

Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) explică motivele anulării zborului Chișinău-Erevan-Chișinău, invocând nerespectarea cerințelor de notificare a modificărilor de orar de către operatorul aerian.

ZFR

"Astfel, în conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 870, operatorii aerieni au obligația de a notifica Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) cu privire la orice modificare a orarului de zbor și la zborurile adiționale, pentru a obține aprobarea prealabilă necesară. În cazul zborului RMO-EVN-RMO, aceste cerințe nu au fost respectate.

Operatorul nu a notificat AAC despre modificările de orar cu 3 zile în prealabil, după cum prevede legislația. Ca urmare, acest zbor nu a primit aprobarea necesară.

Autoritatea Aeronautică Civilă reiterează necesitatea respectării reglementărilor naționale de către operatorii aerieni", se arată în nota informativă a AAC.

Amintim că o aeronavă a companiei FlyOne care efectua cursa Erevan-Chișinău a aterizat neprogramat, în această dimineață, pe aeroportul Otopeni București. Avionul ar fi schimbat traseul din cauza unui scandal izbucnit la bord și a unei alerte cu bombă.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter