Social

Proiect din R. Moldova, preluat model la Iași

Proiect social preluat
Sursa video: TVR MOLDOVA

Un centru mobil de informare şi prevenire a criminalităţii va merge în fiecare comună din judeţul Iaşi pentru a le explica elevilor şi tinerilor ce trebuie să facă pentru a nu deveni victime ale infractorilor. Autospeciala a fost achiziţionată cu bani europeni în cadrul unui proiect realizat cu Inspectoratul General al Poliţiei din Republica Moldova.

Modelul centrelor mobile de informare şi prevenire a criminalităţii a fost iniţiat de poliţişţii din Republica Moldova încă din 2015. Atunci au fost achiziţionate 5 autospeciale care au străbătut satele şi au împărţit material informative tinerilor.

În cadrul acestui proiect au mai fost cumpărate încă 3 microbuze pentru politiştii de peste Prut. Inspectoratul de Poliţie din Iaşi a preluat modelul implementat de colegii din Republica Moldova iar astăzi a fost prezentată autospeciala achiziţionată prin proiect.

Proiectul ar urma să fie extins la nivelul întregii ţări. Acesta are o valoare de 330.000 de euro şi este finanţat cu fonduri europene.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter