Politic

UPDATE. LIVE. Ședința Parlamentului R. Moldova. Deputații au votat ridicarea imunității Marinei Tauber

post-img
Parlamentul Republicii Moldova
Sursa foto: Gov.md

Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 26 mai 2023.

UPDATE. Parlamentul a votat pentru ridicarea imunității deputatei Marina Tauber.

Proiectul privind prima cerere procurorului general interimar, Ion Munteanu, a fost susținut de 59 de deputați.

UPDATE. Procurorul general interimar, Ion Munteanu, a venit la ședința Parlamentului din 26 mai, pentru a prezenta cele trei cereri prin care se cere încuviințarea ridicării imunității parlamentare în privința deputatei Partidului Politic „Șor” Marina Tauber.

Procurorul general interimar, Ion Munteanu: „În conformitate cu ordonanța punerii sub învinuire din data de 20 mai 2023, Marina Tauber este învinuită pentru faptul comiterii infracțiunii cuprins în Articolul 181, indicele 2, Aliniatul I din Codul Penal, referitor la falsificarea rapoartelor privind finanțarea campaniei electorale în perioada alegerilor locale noi pentru funcția de primar al mun. Bălți”.

Procurorul general interimar, Ion Munteanu, a cerut Parlamentului ridicarea imunității deputatei Partidului Șor, Marina Tauber, pentru arestarea și trimiterea acesteia în judecată.

Deputata este cercetată pe trei capete de acuzare, inclusiv în dosarului pentru finanțarea ilegală a candidatului la funcția de primar al mun. Bălți. Cele trei cereri au fost transmise ieri Comisiei juridice numiri și imunități pentru a le analiza.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter