Cultură

Filmul "Carbon", produs în R. Moldova şi nominalizat la Oscar, cucereşte publicul din SUA

Filmul Carbon
Sursa video: TVR MOLDOVA

Filmul "Carbon", produs în Republica Moldova şi nominalizat la Oscar, cucereşte publicul din Statele Unite. Peste ocean, premiera a avut loc în oraşul Chicago şi s-a ţinut cu casa închisă. La eveniment a participat şi ambasadorul Republicii Moldova, alături de basarabeni stabiliţi în SUA dar şi americani.

Unii basarabenii care trăiesc în SUA au venit de la sute de kilometri distanţă pentru a se simţi, prin intermediul filmului, acasă.

„Vreau să-l vadă cât mai multă lume. Am avut mari emoţii să retrăiesc unele dintre momente."

„Eu am zburat din DC în Chicago anume ca să văd filmul ăsta şi să mă văd cu nişte prieteni. Şi vreau să spun că a meritat."

„Fiecare dintre noi ne-am regăsit acolo undeva: în încălţăminte, copilărie, biciclete, coruri, ansambluri şi tot aşa."

Premiera filmului Carbon în Statele Unite a fost susţinută şi de ambasada Republicii Moldova la Washington.

EXCELENŢA SA VIOREL URSU, ambasadorul Republicii Moldova în SUA: „Filmul nu lasă indiferent pe nimeni. Este forte actual. Fiecare dialog este o perlă. Este şi de râs, şi de plâns. Merită văzut de către toţi".

Înainte de prima proiecţie pe pământ american, realizatorii filmului au ales să-l promoveze într-un mod inedit, la ieşirea din aeroportul Chicago.

„Hai la Carbon! TITRE  Domnule, ai văzut filmul Carbon? Domnule, ai văzut Carbon?"

După Chicago, Carbon va rula şi în oraşul american Orlando. Filmul regizat de Ion Borș a fost nominalizat la cea de-a 95-a ediție a Premiilor OSCAR, la categoria "International Feature Film". Premiera producţiei a avut loc pe 4 decembrie, la Chişinău.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter