Extern

Marea Britanie respinge afirmaţiile Rusiei potrivit cărora un avion de recunoaştere britanic a încălcat frontiera aeriană rusă

post-img
Marea Britanie
Sursa foto: g4media.ro

Marea Britanie a negat afirmaţiile Rusiei potrivit cărora un avion de supraveghere electronică britanic a încălcat luni frontiera lor de stat, afirmând că aeronava Forţelor Aeriene Regale ale Marii Britanii a efectuat o „operaţiune de rutină” în spaţiul aerian internaţional deasupra mărilor Norvegiei şi Barents, transmite CNN, citată de News.ro.

„Un avion rusesc MIG-31 a efectuat luni, 15 august, o apropiere nesigură de un avion RAF RC-135W Rivet Joint în timp ce efectua o operaţiune de rutină în spaţiul aerian internaţional deasupra Mărilor Norvegiei şi Barents. Avionul britanic a fost în comunicare cu controlul traficului aerian civil rusesc, iar echipajul său a operat în siguranţă şi cu profesionalism”, a declarat marţi un purtător de cuvânt al Ministerului britanic al Apărării pentru CNN.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că aeronava RAF nu a intrat în spaţiul suveran rusesc şi s-a întors ulterior în siguranţă la baza sa din Marea Britanie.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter