Justiție

Șefa PA, Veronica Dragalin: Estimăm că în câteva săptămâni va fi trimis în judecată dosarul în privința Marinei Tauber și a Partidului Șor

post-img
Veronica Dragalin

Deputata Partidului Șor Marina Tauber, a rămas din nou fără imunitate parlamentară. Parlamentul a aprobat astăzi trei cereri ale procurorului general interimar, care a solicitat ridicarea imunității Marina Tauber pentru trei episoade diferite în conexiune cu dosarul penal ce vizează finanțarea ilegală a Partidului Șor și falsificarea rapoartelor partidului.

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin a  declarat într-o conferință de presă la Parlament că urmărea penală s-a încheiat și dosarul va fi trimis în câteva săptămâni în judecată, scrie Radio Chișinău.

Ea a explicat că urmărirea penală a vizat o perioadă îndelungată, din octombrie 2021, iar între timp infracțiunea a continuat. 

Procurorii au adunat suficiente probe pentru învinuirea finală în privința Marinei Tauber și Partidului Șor a spus Veronica Dragalin.

 „ A durat mai mult timp, pentru că infracțiunea a avut un caracter prelungit și continuu... Dar la această fază, procuratura și organul de urmărire penală și-au terminat treaba și dosarul va fi trimis în judecată. Noi estimăm că în câteva săptămâni va fi trimis în judecată dosarul în privința  Marinei Tauber și Partidul Politic Șor”, a declarat Veronica Dragalin.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter