Cultură

O proiecţie de film deosebită şi o expoziţie de fotografie au fost oferta Cehiei, în cadrul Festivalului de Film şi Cultură Europeană

post-img
Festivalul de Film şi Cultură

O proiecţie de film deosebită şi o expoziţie de fotografie au fost oferta Cehiei, în cadrul Festivalului de Film şi Cultură Europeană, care se desfăşoară, pe parcursul lunii mai, la Chişinău. Gazda manifestaţiei a fost Ondrej Zima, un apreciat producător ceh de filme.

Ondrej Zima este membru al Asociației producătorilor cehi de film. A obținut, până acum, două premii și patru nominalizări la festivaluri internaţionale de film. Cea mai recetă distincţie a primit-o la festivalul Net Awards, în Slovacia.

ONDREJ ZIMA, producător de film din Cehia: „Am venit în Republica Moldova cu filmul "Grand Prix". Este o comedie, este o istorie despre trei băieţi din nordul Boemiei care călătoresc din Cehia spre Spania, Barcelona, pentru a vedea cursa de Formula 1. Mesajul din acest film este că trebuie să îţi îndeplineşti visele”.

Pe lângă filmul proiectat în cadrul Festivalului, în parcul Valea Morilor a fost amenajată o expoziţie sub genericul: "Personalităţi cehe, care au vorbit şi spus NU!".

SINCRON PETR SILHANEK, reprezentant, Ambasada Cehiei în Republica Moldova: „Ambasada Cehiei a venit cu două lucruri, cele mai importante, pe care dorim să le arătăm oamenilor din Republica Moldova. Primul lucru este o expoziţie despre oameni simpli, nişte poveşti. Aceste poveşti vin de la oameni diferiţi, cu diferite profesii”.

Festivalul de Film şi Cultură, organizat cu prilejul Zilei Europei, isi propune să încurajeze cât mai mulți europeni să descopere patrimoniul cultural al statelor membre ale Uniunii.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter