Actualitate

Delegația UE în R. Moldova confirmă: Scrisoarea care ar fi trimisă din numele Comisiei Europene este FALSĂ

post-img
Delegația UE în R. Moldova

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova vine cu o confirmare a faptului că Comisia Europeană nu este autoarea scrisorii care circulă în spațiul public, în special fiind expediată mai multor funcționari publici din cadrul Ministerului Agriculturii.

ZFR

Delegația UE spune că scrisoarea este una falsă și că, de fapt, acesta ar fi al treilea incident de acest fel înregistrat în ultimele luni. 

„Această scrisoare nu are nicio legătură cu UE și conținutul ei este complet fals. UE comunică cu cetățenii și autoritățile moldovenești exclusiv prin canalele sale oficiale. 

Aceste incidente demonstrează nevoia de a intensifica și mai mult lupta noastră împotriva manipulării și interferențelor informaționale, inclusiv a dezinformarii, împreună cu autoritățile moldovenești”, scriu reprezentanții UE. 

Amintim, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a făcut aseară o precizare în privința unei scrisori ce ar fi semnată și trimisă de Comisia Europeană, ca pretins răspuns referitor la solicitările autorităților privind susținerea agriculturii din Republica Moldova. Daniel Vodă declară că scrisoarea este una falsificată.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter