ACTUALITATE

Vinurile basarabene au obţinut 47 de medalii la un concurs de profil din Franţa

post-img

Circa 50 de medalii au obţinut vinurile îmbuteliate produse în R. Moldova la concursul de profil „Challenge International du Vin”, care s-a desfăşurat în oraşul Bourg, Franţa. În acest an, Republica Moldova a fost invitată în calitate de oaspete de onoare în cadrul competiţiei, iar specialiştii estimează că rezultatele au fost obţinute în urma eforturilor şi a muncii dintre vinificatorii reuniţi sub brandul de ţară „Wine of Moldova” şi Oficiul Naţional al Viei şi Vinului (ONVV).

Potrivit Moldpres, companiile vinicole din R. Moldova au expediat 186 de probe de vinuri la concurs şi au reuşit să obţină calificative excelente din partea unui panel de 800 de juraţi. Ca urmare, Vinul Moldovei şi-a completat palmaresul cu 24 de medalii de aur, 18 – de argint şi 5 de bronz.

„Datorită calităţii în continuă creştere şi eforturilor pe care vinificatorii le depun pentru a produce un vin de calitate, industria viti-vinicolă din R. Moldova continuă să obţină succese remarcabile şi să fie tot mai apreciată de către consumatori străini. Oficiul Naţional al Viei şi Vinului va continua să promoveze vinul de calitate şi să susţină iniţiativele şi programele de dezvoltare a sectorului. Medaliile obţinute la acest concurs important de profil demonstrează că producem calitate şi trebuie să continuăm să ne dezvoltăm în această direcţie”, a relevat Gheorghe Arpentin, directorul Oficiului Naţional al Viei şi Vinului.

„Challenge International du Vin” este un concurs de referinţă din lumea vinului şi cea mai apreciată competiţie internaţională independentă, datorită lipsei de asociere cu o entitate comercială sau canal mass-media. Concursul are misiunea de a selecta şi de a promova cele mai bune vinuri din întreaga lume şi a ajuns la cea de 44-a ediţie.

În 2019, vinurile îmbuteliate produse în Republica Moldova au obţinut 842 de distincţii la 43 de concursuri internaţionale de profil.