ACTUALITATE

VIDEO Episcopia Basarabiei de Sud, a Mitropoliei Basarabiei, a donat aparatură medicală pentru sistemul sanitar din Cahul în valoare de 350.000 de lei

post-img

Episcopia Basarabiei de Sud care aparţine Mitropoliei Basarabiei (Patriarhia Română) a donat, săptămâna trecută, Centrului de sănătate Publică Cahul ANSP, aparatură medicală în valoare de 350 000 lei. Totodată, Preasfinţitul Părinte Veniamin a binecuvântat laboratorul şi cele două Hote de securitate biologică clasa II, modelul SC2-4E1, donate centrului medical care deserveşte mai multe raioane din sudul Basarabiei.


Slujba a fost oficiată de sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, cinstit conform calendarului iulian nerevizuit, potrivit basilica.ro.

„M-am bucurat că acest proiect s-a încheiat în ziua prăznuirii Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă şi ocrotitorul Moldovei. Viaţa lui ne aduce amine că la Dumnezeu nimic nu este cu neputinţă, iar sfinţii sunt ocrotitorii noştri, pentru aceasta, să-L chemăm pe Dumnezeu în viaţa noastră”, a precizat Episcopul Veniamin.

Ierarhul a mulţumit personalului medical pentru „efortul pe care îl face în mod exemplar pentru slujirea aproapelui aflat în suferinţă”.

„Solidaritatea dintre oameni este cea care poate schimba destine, poate aduce speranţă celor suferinzi şi încuraja pe cei aflaţi la capătul puterilor. De aceea, totdeauna, să fim solidari şi să manifestăm dragoste faţă de toţi oamenii pentru că prin ei Dumnezeu îşi deschide larg milostivirea Sa spre noi”.

„Amintim că, fără sprijinul binefăcătorilor Episcopiei, noi nu am fi reuşit să procurăm echipamente medicale, consumabile şi produse pentru cei aflaţi în suferinţă de la toate spitalele. Iată roadele solidarităţii şi frăţietăţii dintre oameni”.

Cu acest prilej, Centrul de sănătate Publică din Cahul a primit ca ocrotitor spiritual pe unul dintre marii chirurgi din secolul trecut, pe Sfântul Ierarh Luca al Crimeei, care în vremuri grele şi-a arătat credinţa în Dumnezeu şi dragostea faţă de cei bolnavi, fiind un iscusit doctor şi ierarh al Bisericii în vremuri de grea încercare.