ACTUALITATE

Precizările PCCOCS, după video postat de Constantin Botnari, din Marea Britanie. Luni, 17 ianuarie, ar urma să aibă loc loc prima şedinţă de judecată

post-img

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) a emis un comunicat de presă în care anunţă învinurile care i se aduc fostului deputat PDM, Constantin Botnari şi data când urmează să aibă loc prima şedinţă de judecată. Precizările PCCOCS vin după ce fostul deputat PDM, Constantin Botnari, a publicat un video în care anunţă că se află în Marea Brinatie şi că este deschis să colaboreze cu ancheta.

Procuratura comunică următoarele:

Acesta este cercetat penal de procurorii PCCOCS într-un dosar anunţat de instituţie anterior:
- depăşirea atribuţiilor de serviciu şi instigarea la falsificarea actelor publice de către acesta, comise în iunie 2019, în privinţa fostului director al Agenţiei Servicii Publice, la indicaţia cetăţeanului Vladimir Plahotniuc, pentru ca să obţină buletine de identitate şi paşapoarte de călătorie, cu încălcarea prevederilor legale, pentru persoane din anturajul învinuitului Plahotniuc.

Astfel, în cadrul acestui dosar, învinuitul Constantin Botnari a fost citat pentru ca să participe la şedinţa de judecată de aplicare a arestului. Totuşi, acesta a cerut amânarea şedinţei, pentru ca să poată participa în persoană.

În acest sens, avocaţii acestuia au depus o cerere, care a fost acceptată de instanţa de judecată, în vederea asigurării drepturilor acestuia. Luni, 17 ianuarie 2022, urmează să aibă loc şedinţa amânată la solicitarea acestuia.

Procurorii PCCOCS anunţă că vor întreprinde în continuare acţiunile legale impuse de lege, cu respectarea drepturilor procesuale ale acestuia, inclusiv prezumpţia nevinovăţiei, până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti finale, ulterior trimiterii dosarului în judecată.