ACTUALITATE

PPDA va contesta la Curtea Constituţională toate actele normative votate astăzi în Parlament

post-img

Într-un briefing de presă susţinut astăzi, deputatul PPDA Dinu Plângău a declarat că formaţiunea politică pregăteşte documentele pentru a sesiza Curtea Constituţională şi a anula astfel toate deciziile luate astăzi în Parlament.

Deputatul a precizat că este vorba despre nişte proiecte de legi care contravin intereselor Republicii Moldova.

„Vorbim despre pachetul mai larg prin care se pun bazele federalizării Republicii Moldova şi despre politica bugetal fiscală şi despre cele trei bugete. Încă de ieri am pregătit sesizări prin care să ne opunem celor două proiecte, al federalizării şi cel care prevedea acordarea unui statut special limbii ruse”, a menţionat Dinu Plângău

Acesta a menţionat că, prin ceea ce s-a întâmplat astăzi în Parlament, deputaţii socialişti şi cei ai Partidului Shor au încălcat toate procedurile.

„Pregătim toate actele necesare pentru a ne adresa la Curtea Constituţională pentru a anula toate voturile date astăzi. Avem o decizie a CC care spune că, indiferent că este o majoritate parlamentară care să adopte acte normative, toate procedurile legislative trebuie trecute, să fie acordată posibilitatea opoziţiei de a aduce amendamente. Nici nu se ştie, în tot haosul, dacă exista majoritate parlamentară. Vom avea câştig de cauză, pentru că ce s-a întâmplat astăzi nu este constituţional”, a spus Dinu Plângău.

Deputatul a menţionat că, mâine, CC va fi sesizată pe marginea legilor federalizării Republicii Moldova şi a statutului limbii ruse, apoi pe celelalte legi votate astăzi.