ACTUALITATE

Cel mai important „actor” al Târgului de Crăciun - pomul de sărbătoare, adus din munţii Bucovinei, a ajuns astăzi la Guvern şi a fost întâmpinat de către prim-ministrul Pavel Filip. Bradul are o înălţime de circa 20 de metri şi va fi decorat cu peste 46 de mii de luminiţe LED.

Pomul de Crăciun a fost transportat pe artera principală a capitalei, bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, însoţit de un alai format din orchestră, Moşi Crăciuni şi călăreţi. Astfel, în premieră, ceremonia de aducere a bradului s-a desfăşurat ca în marile oraşe europene.

Vezi video mai jos:

VIDEO. Ceremonia de întâmpinare a Pomului de Crăciun

„Acest lucru înseamnă că şi oraşul Chişinău se aliniază la capitalele europene. Îmi pare bine că al doilea an consecutiv pomul de Crăciun este oferit cu multă generozitate de către prietenii şi colegii noştri din România. Acesta este încă un simbol care arată legătura strânsă dintre Republica Moldova şi România”, a spus prim-ministrul.  

Pavel Filip a menţionat că avem nevoie de mai mult pozitivism, de mai multe evenimente frumoase, avem nevoie ca oamenii sa-şi ia un răgaz ca să se odihnească şi să se bucure împreună cu noi toţi, aici, acasă – „Acasă de Crăciun”.

Târgul de Crăciun va fi inaugurat pe 15 decembrie. Este al doilea an consecutiv când Guvernul organizează acest eveniment.