ACTUALITATE

O echipă de arhitecţi din Chişinău îşi propune să restabilească infrastructura urbană din Ucraina

post-img

O echipă de arhitecţi din Chişinău a creat o serie de proiecte arhitecturale de reabilitare a clădirilor din oraşele bombardate ale Ucrainei. Mai mult, compania plănuieşte să creeze un monument pe podul distrus din oraşul Irpin, transmite infoprut.ro

„Un memorial ne va aduce aminte de oamenii care au trăit acele momente tragice. Este un monument inspirat din Monumentul fondatorilor oraşului Kiev, unde barca va fi folosită ca simbol al renaşterii naturii si a oamenilor, arătând că orice s-ar întâmpla, atât oamenii, cât şi natura, îşi vor găsi calea de a supravieţui şi a înflori. Astfel, pe acel pod va apărea un simbol al speranţei, o oază de viaţă”se arată într-un comentariu al companiei Gorgona despre proiect, potrivit sursei citate.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat pe 16 aprilie că este nevoie de creat mai multe complexe memoriale despre război, iar una dintre acestea ar trebui să fie podul din Irpin, singura cale de evacuare a oamenilor în timpul războiului. Podul făcea legătură dintre oraşele Irpin şi Bucea cu Kievul.