ACTUALITATE

Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, către transportatorii care ameninţă cu sistarea activităţii dacă nu va fi majorat tariful la călătorii

Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale a venit cu o reacţie în privinţa declaraţiei unui grup de transportatori care ameninţă cu sistarea activităţii dacă nu va fi majorat tariful la călătorii.

„Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale rămâne dedicat obiectivului asigurării unui transport public de calitate şi la preţuri accesibile pentru cetăţeni, printr-un dialog corect, eficient şi instituţional cu transportatorii.

Menţionăm că astăzi este ultima zi de consultări publice asupra proiectului Ordinului cu privire la stabilirea tarifelor pentru efectuarea transporturilor rutiere de persoane prin servicii regulate în trafic raional şi interraional. Scopul acestui Ordin este tocmai pentru a aduce mai multă claritate în stabilirea tarifelor şi a integra punctul de vedere al transportatorilor.

În acest context, considerăm neconstructiv mesajul unui grup restrâns de transportatori care fac presiuni publice cu sistarea serviciilor de transport rutier de persoane în raioanele ţării, chiar înainte de a fi luată o decizie definitivă, conform termenilor legali stabiliţi asupra consultărilor acestui Ordin.
Pentru Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, soluţia rămâne dialogul. Acesta trebuie să aibă loc fără a provoca teamă în rândul celor care folosesc serviciile de transport public şi fără presiuni asupra Ministerului care apără interesele oamenilor. Nu suntem de acord în niciun fel cu acţiunile celor care, deşi reprezintă doar o mică parte a transportatorilor, contribuie, cu sau fără influenţă politică, la destabilizarea situaţiei din transportul de pasageri”, susţine Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale.

După definitivarea consultărilor publice, în următoarele zile, Ministerul este angajat să aducă la cunoştinţă toate deciziile referitoare la condiţiile de tarifare a serviciilor de transport rutier de persoane, luând în calcul toate propunerile companiilor de transport rutier de pasageri.

Amintim că transportatorii ameninţă că, în semn de protest, vor sista la începutul lunii februarie activitatea pe rutele regulate, dacă ministerul nu va executa cerinţele anunţate anterior - majorarea tarifelor la călătorii.