ACTUALITATE

VIDEO. Medicii şi paramedicii din R. Moldova, care au acordat suport sistemului medical din România în lupta cu COVID-19, decoraţi cu Crucea pentru Merit

post-img

Astăzi, 30 noiembrie, medicii şi paramedicii SMURD din Republica Moldova, care au fost delegaţi pentru a acorda suport sistemului medical din România în lupta cu COVID-19 au fost menţionaţi în cadrul unei ceremonii oficiale. 

Ceremonia de decernare a avut loc în incinta Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.


Mihail Harabagiu, şeful IGSU, în mesajul său de felicitare a mulţumit efectivul Serviciului Mobil de Reanimare şi Descarcerare pentru misiunea dificilă realizată şi sprijinul acordat în luptă cu pandemia în statul vecin.

Cei 17 medici şi paramedici au fost decernaţi pentru dedicaţie şi profesionalism cu distincţia Crucea pentru Merit clasa II.

Amintim, că misiunea angajaţilor SMURD din Republica Moldova s-a încheiat pe data de 15 noiembrie. Pe parcursul misiunii medicii şi paramedicii din Republica Moldova detaşaţi în România au activat în cadrul spitalului mobil modular Sfânta Paraschiva din comuna Leţcani. EI  au lucrat  în ture de 12 ore şi au oferit suport în  asistenţa şi efectuarea transportărilor de pacienţi intra - spitaliceşti, dar şi acordarea ajutorului în proceduri medicale şi examinări. Misiunea transfrontalieră a început pe 18 octombrie  2021 şi a durat până pe 15 noiembrie curent.

Сonform datelor IGSU, în total pe parcursul deplasării echipelor SMURD din Republica Moldova în România, care a durat  timp de patru săptămâni au fost realizate 76 transferuri interspitaliceşti şi în 142 de cazuri a fost acordată asistenta si suportul la monitorizarea, trierea, asistenţa  în investigare medicală şi internare a pacienţilor Români cu COVID-19.