ACTUALITATE

Lucrările de curăţare a albiei râului Bîc au fost finalizate. Au fost excavate 36 mii tone nămol

post-img

Primăria municipiului Chişinău informează că lucrările de curăţare a albiei râului Bîc, în perimetrul str. Feredeului - str. Mihai Viteazul, pe o lungime de circa 2 km, au fost finalizate. Intervenţia autorităţilor în albia râului are scopul de a preveni inundaţiile pe str. Albişoara, în zona podului din preajma Circului, care este afectată periodic, în urma ploilor torenţiale.

Un raport în acest sens, a fost prezentat luni, în cadrul şedinţei operative a serviciilor municipale, de consilierul primarului general, Tudor Gîrbu.

Astfel, intervenţia s-a desfăşurat în două etape: de la str. Feredeului până la str. Petru Rareş (unde albia râului este betonată) şi pe tronsonul str. Petru Rareş - str. Mihai Viteazul, fiind excavate 36 mii tone nămol şi executate lucrări curăţire a vegetaţiei din bazinul râului. Nămolul evacuat fost stocat pentru câteva zile pe mal, după care transportat la o platformă municipală destinată recultivării ulterioare.

În prezent sunt desfăşurate lucrări de amenajare a malurilor râului, care urmează a fi finalizate în decurs de o săptămână.  

Lucrările de curăţare a râului Bâc au fost realizate de către un antreprenor, desemnat în bază de concurs, conform contractului de realizare a lucrărilor, semnat cu Î.M. „Direcţia construcţii capitale". Costul proiectului este de cca 3,5 milioane de lei, surse prevăzute în bugetul municipal pentru anul 2020.