ACTUALITATE

Localităţile din Republica Moldova vor fi alimentate cu apă potabilă de la Iaşi. A fost semnat primul contract privind lucrările de extindere a conductelor peste Prut

12 localităţi din Republica Moldova vor fi alimentate cu apa potabilă furnizată de societatea ieşeană ApaVital. Astăzi, a fost semnat primul contract privind lucrările de extindere a conductelor peste Prut. Primele demersuri pentru realizarea acestui proiect au început în urmă cu şapte ani.

Pentru început va fi extinsă reţeaua de apă de la Măcăreşti, comuna Prisăcani, judetul Iaşi, cu o conductă de 850 de metri lungime şi cu un diametru de 200 de milimetri.  Termenul de execuţie este de patru luni. Conducerea societăţii Apavital Iasi declară că are suficiente resurse pentru a-şi extinde serviiciile în localităţile de peste Prut.

Autorităţile din Republica Moldova şi-ar dori ca peste 200.000 de gospodării să beneficieze de apă potabilă livrata de la Iasi.

Valoarea proitectului se ridică la 1,5 milioane de lei iar fondurile sunt asigurate de Apavital S.A. Pentru început vor fi racordare la conducta de alimentare cu apă din Romania 12 localităţi din raioanele Nisiporeni şi Ungheni.