ACTUALITATE

VIDEO. ULTIMA ORĂ. Hotărârea privind instituirea stării de urgenţă în sectorul energetic, votată de Guvern

post-img

UPDATE. Guvernul a aprobat hotărârea privind instituirea stării de urgenţă în Republica Moldova privind situaţia din ssectorul gazelor naturale.

Precizăm că, Gazprom a trimis o scrisoare oficială către Moldova Gaz prin care îşi exprimă intenţia să taie livrările de gaze dacă nu va fi achitată factura integrală a consumului curent până la 20 ianuarie. „Gazprom ameninţă că lasă fără gaze consumatorii din Republica Moldova. Voi cere mâine Parlamentului instituirea stării de urgenţă”, a declarat premierul Natalia Gavriliţa într-o conferinţă de presă.

UPDATE. Candidaţii la funcţia de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii şi Consiliului Superior al Procurorilor vor fi evaluaţi de o comisie specială de evaluare, potrivit unui proiect de lege aprobat astăzi de Guvern.

Comisia va fi formată din şase membri – trei propuşi de fracţiunile parlamentare, proporţional cu numărul de mandate şi trei propuşi de partenerii de dezvoltare şi confirmaţi de Parlament cu votul a 3/5 din deputaţi.

În aceste momente are loc şedinţa Guvernului Republicii Moldova din 19 ianuarie 2022. Din cauza numprului mare de infectări din ultimele zile, Cabinetul de miniştri a organizat şedinţa în regim online.