ACTUALITATE

VIDEO.UPDATE. Prima şedinţă a Guvernului R. Moldova din acest an. A fost numit un nou ambasador în Federaţia Rusă şi un nou şef la IGSU

post-img

UPDATE. Alexandru Oprea, demis din funcţia de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), va fi noul şef al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI (IGSU), după ce Mihail Harabagiu a plecat din funcţie prin depunerea cererii de demisie, aprobată astăzi, 12 ianuarie, în cadrul şedinţei de Guvern.

 

Mihail Harabagiu este jurist, ofiţer în grad de general-maior al serviciului salvare. A deţinut funcţia de şef al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI din octombrie 2007 până la 12 ianuarie 2022.

UPDATE. Republica Moldova va avea un nou ambasador în Federaţia Rusă. Guvernul a aprobat desemnarea lui Lilian Darie în această funcţie. Tot astăzi, Guvernul e la Chişinău a votat rechemarea acestuia din funcţia de ambasador al R. Moldova în Belgia.

Lilian Darie a fost viceministru de Externe şi ambasador în Belgia, dar şi însărcinat cu relaţiile cu NATO. Acesta ar fi obţinut deja „acceptul” din partea Rusiei. 

Şedinţa Guvernului Republicii Moldova din 12 ianuarie 2022