ACTUALITATE

VIDEO. UPDATE. Preşedintele Germaniei: Îmi declar absolutul respect pentru programul reformator prezentat de preşedintele Maia Sandu

post-img

UPDATE. „Cursul reformator curajos ales de Maia Sandu va stgrânge şi mai mult relaţiile dintre Germania şi Republica Moldova”, a spus Preşedintele RFG, Frank-Walter Steinmeier în declaraţia de presă susţinută alături de Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Şeful statului german a mai precizat că a fost impresionat de programul reformator prezentat de Maia Sandu.

„O vizită chiar la debutul mandatului dvs de preşedinte este un semnal foarte important al relaţiei strânse dintre Germania şi Republica Moldova. Cursul reformator curajos ales de dvs evidenţiază că relaţiile dintre Germania şi Republica Moldova vor deveni şi mai strânse în viitor”, a spus preşedintele german.

Acesta a menţionat că multor actori politici din R. Moldova le lipseşte respectul faţă de Constituţie.

„Doamna preşedinte ne-a impresionat cu programul reformator pe care ni l-a prezentat, care se extinde asupra tuturor domeniilor - economie, politic, justiţie - un program reformator pentru care nu pot decât să îmi declar absolutul respect”, a declarat Frank-Walter Steinmeier.

La rândul ei, preşedintele Maia Sandu a evidenţiat că Germania a fost dintotdeauna un partener de încredere pentru Republica Moldova.

„În 20 de ani, asistenţa germană pentru Republica Moldova a depăşit 290 milioane de euro”, a spus Maia Sandu, care a mai precizat că Germania este pe cale să semneze un acord pentru a li se permite cetăţenilor din Republica Moldova să muncească sezonieri în Germania.

„Pregătim acum, împreună cu echipa prezidenţială, un plan de recuperare economică a Republicii Moldova după pandemie, pentru care vom solicita sprijinul financiar al instituţiilor europene. Sper că Germania va fi alături de Republica Moldova şi de această dată şi va sprijini eforturile noastre de ieşire din criză. Împreună suntem mai puternici”, a spus Maia Sandu.