ACTUALITATE

VIDEO. UPDATE. Natalia Gavriliţa: Gazprom ameninţă că lasă fără gaze consumatorii din Republica Moldova. Voi cere instituirea stării de urgenţă

post-img

UPDATE. „Gazprom a trimis o scrisoare oficială către Moldova Gaz prin care îşi exprimă intenţia să taie livrările de gaze dacă nu va fi achitată factura integrală a consumului curent până la 20 ianuarie. Gazprom ameninţă că lasă fără gaze consumatorii din Republica Moldova. Voi cere mâine Parlamentului instituirea stării de urgenţă”, a declarat premierul Natalia Gavriliţa într-o conferinţă de presă.

„Moldova Gaz, care este acţionar acelaşi Gazprom, nu a găsit soluţii pentru a achita integral consumul. Din păcate, Gazprom, în loc să vină cu soluţii pentru ca Societatea pe Acţiuni care o controlează să îşi poată îndeplini obligaţiile contractuale, ameninţă să lase consumatorii fără gaze”, a spus Natalia Gavriliţa.

„Guvernul consideră că există un risc real pentru securitatea energetică a Republicii Moldova. Poziţia mea la şedinţa Comisiei pentru Situaţii Excepţionale va fi să solicit Parlamentului instituirea stării de urgenţă în domeniul energetic. Dacă Parlemntul va susţine decizia, mâine voi convoca din nou Comisia pentru Situaţii Excepţionale, pentru a discuta o serie de măsuri menite să evite riscul de a lăsa fără gaze naturale consumatorii din Republica Moldova”, a spus premierul.