ACTUALITATE

VIDEO. UPDATE. Nicu Popescu: O primă prioritate a politicii externe este integrarea europeană. Avem un dialog intens cu România

post-img

UPDATE. „O primă prioritate a politicii externe este integrarea europeană. M-am întâlnit până acum cu jumătate dintre omologii mei din ţările UE. Avem un dialog intens cu România, alături de care vom derula mai multe proiecte comune foarte ambiţioase”, a declarat viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, într-o conferinţă de presă susţinută astăzi.

„Avem un dialog pozitiv şi dinamic cu Ucraina, iar dialogul cu Rusia este calm şi pragmatic. Cu SUA avem, de asemenea, un dialog foarte intens. În zilele următoare vom avea mai multe interacţiuni la nivel înalt cu SUA, care ne vor permite să avansăm în relaţia noastră bilaterală”, a spus Nicu Popescu.

„Mâine merg la Stockholm, la reuniunea miniştrilor de externe al OSCE, iar până la sfârşitul anului voi mai avea vizite la Berlin, Budapesta şi la summitul ţărilor din Parteneriatului Estic de la Bruxelles”, a mai precizat Nicu Popescu.