ACTUALITATE

În fiecare sâmbătă, în Chişinău are loc Târgul Eco

Sâmbată, la Chişinău, e ziua Târgului Eco. Mulţi au renunţat la piaţa centrală din cauza aglomeraţiei şi merg la târg după pâine, legume, fructe, miere şi chiar deserturi delicioase ale producătorilor locali. Cumpărătorii pot afla şi istoriile de succes care stau în spatele produselor ecologice de calitate.

Margareta Cheptănari are 67 ani şi a fost medic. De când a ieşit la pensie, gătitul a devenit ocupaţia ei de bază. Pregăteşte bucate tradiţionale şi deserturi pe care le vinde la târguri ori de câte ori are ocazia. O face ca şi pentru nepoţii ei.

Serghei Bâcov a venit din U.T.A. Gagauzia şi este inginer mecanic de profesie. De câţiva ani s-a reprofilat. A început să experimenteze cu mixurile de condimente şi mirodenii, şi aşa a prins conturul o afacere. A creat aproape 40 de tipuri de amestecuri de plante ce dau gust bucatelor specifice spaţiului românesc.

Vlad Muşat a venit la târgul eco cu tăieţei pregătiţi de soţia şi soacra sa. Spune că afacerea de familie are la bază tradiţia de a prepara în fiecare sâmbătă o zeamă cu tăieţei de casă.  

Chiar dacă unele produse costă mai mult ca în supemarket sau în piaţă, oamenii preferă să vină la Târg pentru că au încredere în calitatea produselor.

Târg Eco- local este organizat în fiecare sâmbătă între orele 9 şi 13.