ACTUALITATE

În Bucureşti se fac ultimele pregătiri pentru parada de Ziua Naţională a României

În Bucureşti se fac ultimele pregătiri pentru parada de Ziua Naţională a României. Ieri, paşii de defilare ai militarilor s-au auzit la Arcul de Triumf, iar astăzi şi mâine se stabilesc detaliile evenimentului. Anul acesta publicul poate asista la paradă, în condiţii speciale însă. Autorităţile fac apel la respectarea măsurilor sanitare. În zonă vor fi restricţii de circulaţie atât pentru şoferi, cât şi pentru pietoni.

Dupa 1 an de pauza, Ziua Nationala a Romaniei va fi din nou marcata printr-o parada memorabila, la Arcul de Triumf. Publicul va putea asista la sarbatoare, cu respectarea unor reguli clare. Singura limitare a numarului de participanti va fi pentru tribuna oficiala.

Peste 1500 de militari si aproximativ 130 de mijloace tehnice terestre si aeriene vor defila pe la Arcul de Triumf. Desfasurarea impresionanta de forte va aduce si restrictii de circulatie. Primele vor fi aplicate de marti, de la ora 9 pe Blvd. Alexandru Averescu. Iar pe 1 Decembrie majoritatea strazilor din jurul Arcului de Triumf vor fi blocate, de la 9 la 17.

Parada militara va incepe la ora 11. Autoritatile le recomanda celor care vin la Arcul de Triumf sa renunte la masina personala si sa foloseasca mijloacele de transport in comun.