ACTUALITATE

Fostul secretar general al PDM, Constantin Botnari, alias „Borsetca”, cere comisie rogatorie şi vrea sa fie cercetat în Marea Britanie

Fostul deputat şi ex-secretar general al Partidului Democrat, Constantin Botnari, anunţat în căutare internaţională prin intermediul Interpol, cere să fie cercetat în Marea Britanie, acolo unde spune că locuieşte şi munceşte. Despre acest lucru a vorbit în cadrul unui mesaj video postat pe Youtube.

Constantin Botnari susţine că ceea ce se petrece în privinţa lui este incorect, însă este deschis să colaboreze cu ancheta.

„În 2019 am emigrat cu familia mea în Marea Britanie unde locuiesc până în timpul de faţă şi muncesc la o firmă privată. Cu trei săptămâni în urmă am aflat din presa din R. Moldova că sunt căutat şi cercetat penal. Căutat de organele de drept, Interpol din R. Moldova care nu este corect şi tare m-a uimit acest caz. Am plecat din R. Moldova fără nicio restricţie pentru a mă deplasa, niciodată nu am fost cercetat penal şi nimeni niciodată nu m-a citat în vreo cauză penală în R. Moldova şi niciunde. Avocaţii mei au pregătit o cerere adresată către Procuratura R. Moldova prin care se cere să să se formeze o comisie ca să fiu cercetat aici în Marea Britanie. Sunt deschis că colaborez cu ancheta şi nu mă ascund. Consider că tot ce se petrece în privinţa mea este incorect şi este pus la cale de foştii mei oponenţi politici care astăzi sunt la guvernare. Nu mă ascund şi nu m-am ascuns niciodată, locuiesc în oraşul Londra, Marea Britanie. Dacă organelle de drept într-adevăr sunt cointeresate să mă interogheze cer să accepte cererea mea a Comisiei rogatorii”, a spus Constantin Botnari.

Amintim că fostul deputat şi ex-secretar general al Partidului Democrat, Constantin Botnari, a fost anunţat în căutare internaţională prin intermediul Interpol, pentru a fi localizat, la solicitarea autorităţilor de la Chişinău.

După plecarea PDM de la guvernare în iunie 2019, Botnari şi-a depus mandatul de deputat, s-a retras din spaţiul public şi a părăsit Republica Moldova.


Citiţi şi : Procurorii îi aduc o nouă învinuire lui Vladimir Plahotniuc. În acelaşi dosar este cercetat şi fostul deputat Constantin Botnari