ACTUALITATE

Doi deputaţi PAS au solicitat investigarea a peste 20 de procurori de către SPCSB. Declarau maşini de lux la un preţ redus

post-img

Doi deputaţi din fracţiunea Partidului Acţiune şi Solidaritate, Radu Marian şi Dan Perciun, au solicitat Serviciului pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor să investigheze 20 de procurori. La baza solicitării au stat declaraţiile de avere ale acestora, în care potrivit deputaţilor unele bunuri mobile nu sunt evaluate corect.

„În baza plângerilor şi solicitărilor de la cetăţeni, am trimis câteva solicitări şi demersuri la mai multe instituţii, printre care la Fisc, Ministerul Educaţiei, Inspecţia de Stat în Construcţii, Procuratură etc. Unul din demersuri a fost trimis şi la Serviciul Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, prin care eu şi Dan solicităm investigarea a peste 20 de procurori. În urma analizei declaraţiilor de avere ale acestora, am constatat că unele bunuri mobile nu sunt evaluate corect,” a scris Radu Marian pe pagina sa de Facebok.

Deputaţii au întocmit o listă în care este prezentat cum mai mulţi procurori şi-au procurat maşini de lux la un preţ mai mic de piaţă sau în general fără să achite.

Mariţ Carolina de la  Procuratura municipiului Chişinău a declarat un autoturism/ Porsche Cayenne an fabricat în 2013 şi cumpărat în 2015 cu 0 lei. Preţul real începe de la 20 000 euro. 

Lozan Alexandru de la Procuratura Generală a declarat un autoturism de marca Hyundai (an. fab. 2013) în valoare de 100 000 lei, cumpărat în anul 2019. Preţul real fiind de peste 9 000 euro.

Baraliuc Daniel - Procuratura municipiului Chişinău are în posesie un autoturism de model Toyota Prius Plus fabricat în anul 2013, în valoare de 10 000 lei, în proprietate din anul 2018. Preţul real începe de la 8 800 de euro pentru b/u şi depăşeşte 10000 de euro (200 000 lei).

Lista procurorilor vizaţi şi a bunurilor preluate din declaraţiile pe venit pentru anul 2018 o puteţi găsi aci

Deputatul a ataşat şi o fotografie cu solicitarea făcută.