ACTUALITATE

Vladimir Bolea: „Vom merge până la capăt cu reformarea sistemului judecătoresc. Lucrurile au început să meargă bine în România atunci când a început reformarea sistemului judecătoresc”

post-img

„Lucrurile au început să meargă bine în România atunci când a început reformarea sistemului judecătoresc, atunci când a venit doamna Kovesi procuror la DNA şi a început să bage la puşcărie marii corupţi ai statului, care furau miliarde din conturile statului”, a declarat deputatul PAS, Vladimir Bolea, la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

Deputatul a precizat că există loc de mai bine şi că actuala guvernare este pregătită să meargă până la capăt în reformarea sistemului judecătoresc din Republica Moldova.

„Cetăţenii Republicii Moldova trebuie să aibă ferma convingere că, fără acest lucru, lucrurile nu vor putea merge mai departe”, a spus Vladimir Bolea.

Potrivit acestuia, PAS aşteaptă toate partidele să pună umărul pentru a scoate Republica Moldova din mocirla sărăciei şi corupţiei.

„Nu avem nimic împotriva forţelor care sunt autentice şi sunt îndreptate spre interesul naţional. Nu ştiu de ce, partidele de dreapta au tradus din limba rusă sloganurile partidelor revanşiste şi le-au tradus în română. Noi nu am spus că facem minuni, ne străduim, muncim, ne ridicăm, corectăm şi mergem mai departe”, a spus deputatul.

Iurie Reniţă,  ex-ambasador al Republicii Moldova în România, a menţionat în cadrul emisiunii că lucrurile sunt foarte clare atunci când se vede cât de uşor deputaţii trec de la un partid la altul.

„Instituţiile statului trebuie să intervină. Mi se reproşa din partea Procuraturii atunci când făceam referire la Stoianoglo. Procuratura nu are voie să facă referiri la declaraţiile politicienilor, este o ingerinţă în drepturile statului. Deputatul este ales de cetăţeni,nu procurorul, de aceea trebuie să facem o distincţie foarte clară şi legea să funcţioneze”, a menţionat Iurie Reniţă, care a mai precizat că, pentru „unii”, interesul naţional este menţinerea regimului separatist aflat pe teritoriul Republicii Moldova.

Puteţi urmări în continuare întreaga ediţie a emisiunii Punctul pe AZi din 3.02.2021.