ACTUALITATE

Condiţii deplorabile în secţia de Pediatrie a Spitalului Clinic din Bălţi. În saloanele instituţiei mişună zeci de gândaci

Condiţii deplorabile în secţia de Pediatrie a Spitalului Clinic din Bălţi. În saloanele instituţiei, inclusiv în cele în care se tratează copii bolnavi de covid, mişună zeci de gândaci. Imagini cu acest tablou dezolant au fost postate pe internet de o mamă care cere socoteală administraţiei spitalului. Conducerea instituţiei susţine că dezinfectează saloanele, însă gândacii apar din nou din cauza mirosului pe care-l emană mâncarea pe care pacienţii o primesc de la cei care-i vizitează.

Din imaginile surprinse, se vede cum gândacii mişună pe podea, pe sub pat, iar uneori ajung chiar şi pe pernele pacienţilor. Femeia care a publicat imaginile este internată în secţia covid împreună cu fiul său şi scrie că e cea mai oribilă experienţă din viaţa sa.

În comentariul postat, ea îndeamnă conducerea instituţiei să petreacă măcar 10 minute într-un astfel de salon, pentru a simţi la propriu în ce condiţii se află copiii şi mamele lor! TVR Moldova i-a contactat pe responsabilii de la Spitalul Clinic Bălţi pentru a comenta situaţia.

MIHAELA PETROV, purtător de cuvânt, Spitalul Clinic Bălţi: „Apariţia insectelor în acest departament este din cauza numărului mare de colete trimise mamelor ce stau la tratament împreună cu copii. Astfel, din cauza alimentelor depozitate incorect apar diferite insecte cu care este greu de luptat indiferent cât de mult eforturi depune personalul medical în efectuarea dezinfectării şi dezinsecţiei suprafeţelor”.