ACTUALITATE

Candidatul Comuniştilor şi Socialiştilor pentru primăria Bălţi, Alexandr Nesterovschi, a declarat că iese din cursa electorală

Epopeea retragerilor din lupta electorală pentru Primăria Bălţi continuă. Şi candidatul Comuniştilor şi Socialiştilor, Alexandr Nesterovschi, a declarat că iese din cursă. Conform legii, în turul al doilea al alegerilor, în locul lui Nesterovschi ar urma să intre Nicolae Chirilciuc, reprezentantul Partidului "Patrioţii Moldovei'', care a acumulat puţin peste un procent din voturi, in primul tur.

Alexandr Nesterovschi a anunţat pe o reţea socială că boicotează alegerile pentru fotoliul de primar al municipiului Bălţi.

DECLARAŢIA  CANDIDATULUI ALEXANDR NESTEROVSCHI : "Onoarea politică este mai importantă decât victoria în alegeri. Prin urmare, declar oficial că am decis să boicotez campania pentru Primăria Bălţi.''

Ieri, şi reprezentanţii Partidului Acţiune şi Solidaritate au anunţat că Boris Marcoci, candidat la funcţia de primar al municipiului Bălţi, clasat pe locul trei după primul tur, se retrage din cursa electorală.

Aşa se face că independentul Nicolai Grigorişin, clasat pe doi în primul tur, ar urma să se dueleze cu Nicolae Chirilciuc, de la Partidul "Patrioţii Moldovei". Acesta a acumulat în primul tur doar 416 voturi, adică 1,25% din total, şi s-a clasat pe locul cinci. Cei doi candidaţi rămasi legal in cursă nu au comentat deocamdată situaţia create.

Membrii Comisiei Electorale Centrale au precizat că, în cazul în care un concurent se retrage cu şapte zile înaintea alegerilor, scrutinul se desfăşoară între candidatul rămas şi următorul candidat.

Turul doi al alegerilor locale pentru Primăria Bălţi va fi organizat pe 19 decembrie. Decizia a fost luată de CEC, după ce judecătorii au anulat înregistrarea Marinei Tauber în cursa electorală pentru că a folosit bani nedeclaraţi în campania electorală.