ACTUALITATE

BERD a transmis un mesaj ferm de sprijin a reformelor din Republica Moldova , în cadrul discuţiilor cu Maia Sandu

post-img

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu preşedintele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Odile Renaud-Basso, care a transmis un mesaj ferm de sprijin pentru angajamentul echipei de guvernare de a face reforme.

„M-am întâlnit astăzi cu Odile Renaud-Basso, preşedintele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), care a transmis un mesaj ferm de sprijin pentru angajamentul echipei de guvernare de a face reforme. Am discutat despre schimbările ce au loc în Republica Moldova şi am mulţumit conducerii Băncii pentru contribuţia adusă la modernizarea R. Moldova”, a precizat Maia Sandu.

Oficialii au discutat despre schimbările ce au loc în Republica Moldova, precum şi despre proiectele din domeniile prioritare, prin care BERD poate ajuta statul la atingerea obiectivelor de dezvoltare

„Am discutat şi despre proiectele din domeniile prioritare, prin care BERD ne poate ajuta la atingerea obiectivelor de dezvoltare. Am menţionat sectorul energetic, cu accent pe eficienţa energetică şi diversificarea surselor de energie, şi susţinerea întreprinderilor mici şi mijlocii prin surse de finanţare accesibilă. Suntem interesaţi şi de atragerea investiţiilor, care să ajute la crearea locurilor de muncă în sate şi oraşe, dar şi de proiecte orientate spre dezvoltarea infrastructurii regionale, asigurarea localităţilor cu apă şi canalizare, şi managementul deşeurilor”, a mai menţionat şeful statului.

De asemenea, şefa statului a mulţumit conducerii Băncii pentru contribuţia adusă la modernizarea Republicii Moldova.