ACTUALITATE

Autorităţile separatiste din regiunea transnistreană invită bărbaţii apţi pentru serviciul militar să participe la un cantonament de pregătire

Autorităţile separatiste din regiunea transnistreană invită bărbaţii apţi pentru serviciul militar să participe la un cantonament de pregătire. Potrivit unui comunicat de pe pagina de Internet a aşa-zisului Minister al Apărării de la Tiraspol, este vorba despre un exerciţiu tradiţional, care se desfăşoară anual pentru recrutarea unor noi militari.

Conform comunicatului, la instruirile militare organizate de separatiştii din regiunea transnistreană, pot participa bărbaţii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 55 de ani. Cursurile ar urma să dureze trei luni şi vor începe pe 1 iunie.

Participanţii vor primi hrană, echipament şi un salariu de 2500 de ruble transnistrene, echivalentul a 2500 de lei moldoveneşti.

Ion Leahu, fost membru al Comisiei Unificate de Control din partea Republicii Moldova, spune că acesta este un exerciţiu obişnuit desfăşurat în regiunea transnistreană şi nu ar avea nicio legătură cu conflictul din estul Ucrainei.

ION LEAHU, fost membru C.U.C. din partea Republicii Moldova: „Ei de mai mulţi ani nu practică recrutarea, dar încorporează prin contract şi ca să poată selecta din numărul cele de doritori care apare în fiecare an, cei mai potriviţi, ei efectuează un fel de cantonamente”.